Waarom haakt men zo snel af in de sportschool?

Met een ledenverlies van vaak rond de 40% stopt een behoorlijk groot deel van een sportschool met trainen bij de desbetreffende sportschool. Maar hoe komt dat nou eigenlijk? Is dat omdat er niet wordt voldaan aan de wensen? Of zijn de mensen gewoon op zoek naar een nieuwe prikkel? Of ontbreekt er iets anders? 

Van apparaat A, naar apparaat B, naar apparaat C en weer door naar huis. Misschien herken je jezelf wel. Ieder apparaat 3 setjes met 10 herhalingen. Komen ze je neus al uit? Of is het iets wat je vaak nog met plezier doet en waar je iedere keer weer naar uit kijkt? Dat verschilt natuurlijk per persoon. 

Om het vol te houden om in je eentje te trainen in een sportschool, heb je behoorlijk wat doorzettingsvermogen en discipline nodig. Maar waarom lukt het je buurman dan wel om dat jaar in jaar uit met volle motivatie te doen? Het verschil zit hem in meerdere dingen. Resultaat boeken is het allerbelangrijkste. Behaal je resultaat door zelf te trainen? Dan zal je vanzelf merken dat je het leuk vindt om jezelf constant uit te dagen. Je maakt er een spel van met jezelf… 

Maar als het resultaat wat langer uitblijft, dan wordt het een lastige opgave om het vol te houden. Je doet iets saais, waarmee je niet bereikt wat je zou willen bereiken… Waarom zou je daar dan nog mee doorgaan? Goede vraag! En tegelijkertijd een groot probleem voor velen! 

Resultaat is reden 1 waarom iemand niet door blijft gaan in de sportschool. Maar een ander (heel erg belangrijk) element is het plezier. Plezier is belangrijk om iets te blijven doen. Op welke manier je dat plezier bereikt, kan heel verschillend zijn. Misschien is het voor jou al voldoende om de resultaten te zien, en is dat jouw plezier! Dat is top! Toch gaan plezier en resultaat vaak samen. Heb je het naar je zin, dan houdt je iets voor de lange termijn vol en dat brengt je vaak resultaat. Haal je resultaat, dan brengt dat je nog meer plezier. Het wordt een opwaartse spiraal!

Vandaar dat het voor ons bij Club Confidence enorm belangrijk is dat je plezier ervaart tijdens je trainingen. Hoe? Dat verschilt enorm. Je kan het naar je zin hebben met de mensen om je heen, die ook meedoen aan de Small Group Training en waarmee je een band opbouwt. Maar je kan het ook naar je zin hebben dankzij de afwisselende trainingen en het feit dat je niet iedere keer dezelfde oefeningen hoeft te doen. Een lolletje met de train(st)er doet ook altijd goed! 

Het trainen bij Club Confidence zal je uitdagen, waardoor het niet altijd even makkelijk is. Maar juist dat is wat net dat beetje extra geeft. Meer doen, is meer eruit halen. En dat in de vorm van resultaten die je behaald. Dat doe je niet alleen, dat doe je samen! Precies dat is hetgeen wat motiveert en je net dat stapje extra laat doen. Het stapje extra brengt jou net het stapje meer resultaat, waardoor je het steeds leuker zult vinden. De positieve spiraal komt bovendrijven. 

Alles waar je goed in bent ga je leuk vinden!  

Wij als personal trainers bij Club Confidence helpen jou er bij om ergens goed in te worden en zorgen ervoor dat je alles eruit haalt wat erin zit. Op je eigen niveau! 

Tot snel bij de Club!

Waarom haakt men zo snel af in de sportschool?

Met een ledenverlies van vaak rond de 40% stopt een […]

Lees verder