Podcast

Voeding, beweging, mindset, fysieke blokkades, stoffelijke tekorten. Ze hebben allemaal invloed op elkaar en beïnvloeden je gevoel van gezondheid. Reno en Jordi nemen je mee en bespreken hun eigen ervaringen uit de praktijk en privé.

Afleveringen

#6 - Acute versus chronische stress

De zesde aflevering van de podcast over gezondheid in samenwerking met Club Confidence en Jordi Jonkman Fysiotherapie.

In deze aflevering praten Jordi en Reno over een veelbesproken onderwerp binnen gezondheid, namelijk: stress.

Stress heeft nogal een negatieve lading. Toch kan stress heel nuttig zijn. Wat zijn de voordelen van acute stress? Hoe kan acutes stress ervoor zorgen dat chronische stress omlaag gaat? Jordi en Reno bespreken 4 tips om je weerbaarheid tegen stress te verhogen.

#5 - Vetten

De vijfde aflevering van de podcast over gezondheid in samenwerking met Club Confidence en Jordi Jonkman Fysiotherapie.

In deze aflevering praten Jordi en Reno over een veelbesproken onderwerp binnen gezondheid, namelijk: vetten.

Reno en Jordi duiken in het onderwerp vetten. Naast koolhydraten en eiwitten zijn vetten een bron van energie. In deze aflevering bespreken zij de volgende hardnekkige stelling: van vet eten wordt je dik! Wat is het koto-dieet? En is cholesterol wel zo gevaarlijk als we denken? Je hoort het hier!

#4 - Supplementen

De vierde aflevering van de podcast over gezondheid in samenwerking met Club Confidence en Jordi Jonkman Fysiotherapie.

In deze aflevering praten Jordi en Reno over een veelbesproken onderwerp binnen gezondheid, namelijk: supplementen.

Op verzoeken van een luisteraard bespreken Jordi en Reno hoe zij aankijken tegen het gebruik van supplementen. Waarom zouden we aanvullend op onze voeding suppletie nemen? Vanuit sportief oogpunt, maar ook aanvullend op je gezondheid. Welke veel voorkomende tekorten komen zij tegen? En natuurlijk, wat doen zij zelf?

#3 - Krachttraining

De derde aflevering van de podcast over gezondheid in samenwerking met Club Confidence en Jordi Jonkman Fysiotherapie.

In deze aflevering praten Jordi en Reno over een veelbesproken onderwerp binnen gezondheid, namelijk: krachttraining.

In deze aflevering bespreken Reno en Jordi een stelling. Krachttraining is noodzakelijk voor een goede gezondheid. Welke voordelen zijn aan krachttraining toe te schrijven? Is dat een voorwaarde voor een goede gezondheid?

#2 - Gezonde voeding

De tweede aflevering van de podcast over gezondheid in samenwerking met Club Confidence en Jordi Jonkman Fysiotherapie.

In deze aflevering praten Jordi en Reno over een veelbesproken onderwerp binnen gezondheid, namelijk: voeding.

Wat is gezonde voeding nou eigenlijk precies? Hoe kijkt Jordi hiernaar vanuit het oogpunt van een fysiotherapeut? Verschilt dit met de mening van Reno vanuit het oogpunt als Personal Trainer? Je hoort het allemaal in deze podcast.

Ook wordt besproken hoe Jordi en Reno zelf letten op hun voeding en over wat ze belangrijk vinden voor zichzelf (en voor anderen). Is Intermittent Fasting belangrijk voor een fysiotherapeut/osteopaat? En hoe zit dit als Personal Trainer?

Kern van het verhaal is dat er een gezonde balans moet zijn, waarbij niet alles 100% goed of fout hoeft te zijn. Er is ook niet 1 manier die voor iedereen zal werken. Iets vinden wat voor jou vol te houden is en wat je gaat helpen met jou gezondheid is erg belangrijk. Wat dat voor jou is? Dat zal je zelf uit moeten vinden.

Tips, trick of vragen aan één van ons? Stel ze gerust! Dan kunnen we pas echt gerichte adviezen geven!

#1 - Kennismaken

De allereerste aflevering van de podcast over gezondheid in samenwerking met Club Confidence en Jordi Jonkman Fysiotherapie.

In deze aflevering praten Jordi en Reno over de aankomende podcast-serie. Zij stellen zich voor en bespreken een aantal onderwerpen die de komende weken uitgebreider toegelicht zullen worden.

Jordi heeft zijn eigen fysiotherapie-praktijk en is daarnaast osteopaat. In de podcast bespreken Reno en Jordi wat het verschil is tussen een regulieren fysiotherapeut en de manier waarop Jordi zijn cliënten helpt als mix tussen fysiotherapie en osteopathie.

Reno is trainer bij Club Confidence, wat hij samen met zijn compagnon Joey heeft opgericht in november van 2021. Waarom doet Reno wat hij nu doet. Wat is zo leuk aan het werk als Personal Trainer en wat is zijn doel met Club Confidence?

Dit allemaal wordt uitgebreid besproken in de allereerste podcast-aflevering. Op een luchtige en nuchtere manier proberen Reno en Jordi je mee te nemen met hun eigen en praktijk-ervaringen en toepassingen binnen het streven naar een gezond leven.

Doe er je voordeel mee!